Op weg naar de digitale stip op de horizon

Integrale aanpak van digitalisering

Bij de digitale transformatie wordt een overgang gemaakt naar een ander businessmodel of andere manier van organiseren waarbij digitale technologieën een dominante rol spelen. Organisaties willen hiermee de stap maken naar een (meer) digitaal georiënteerde en wendbare organisatie, waar de klant centraal staat gedurende de gehele customer journey en waardoor de organisatie een (duurzame) bijdrage kan leveren aan mens en maatschappij.
Concretiseren Dienstverlening

Concretiseren Dienstverlening

Van fysieke producten naar (digitale) diensten.

In dit overgangsproces wordt aanvankelijk betaald voor de producten en uiteindelijk voor de resultaten en/of functionaliteit.

De trend is dat je niet meer zelf eigenaar hoeft te zijn van een product, maar het wel wilt gebruiken.

Concretiseren Organisatie

Concretiseren Organisatie

De verandering raakt medewerkers in hun dagelijkse routine op zowel inhoud, proces én relatie. Het verandert niet alleen de manier van werken, maar ook de manier van samen werken én van samenwerken.
 
Hier past een ‘agile’-achtige veranderaanpak die ruimte biedt voor continue aanpassing beter dan een stricte projectmatige aanpak.
Concretiseren Technologie

Concretiseren Technologie

Het optimaal gebruiken van digitale technologie is noodzakelijk voor het succes en voortbestaan van bedrijven.

Technologische ontwikkelingen als IoT, cloud, AI en robotisering komen steeds meer op stoom.

Die technologische vooruitgang bieden organisaties vergaande mogelijkheden voor data-analyse en het kunnen voorspellen van gedrag van klanten.
Image

Neem gerust contact met aMultis op!

Wilt u meer informatie over aMultis, of wilt u weten hoe aMultis uw organisatie kan helpen? Vul dan het formulier in en er wordt contact met u opgenomen.

Vul de verplichte velden in.